Skip to main content

Scienze sensoriali: 2 Seminari on line

8 e 9 Luglio 2020

La Società Italiana di Scienze Sensoriali (SISS) ha organizzato, per i soci regolarmente iscritti, due seminari on line riguardanti la variabilità individuale agli stimoli chemestetici e somestetici.

l seminari si terranno in inglese.

Programma:

Wednesday 8th July

9.30-10.15
Introduction to PROP Taster Status: variability in human bitter taste response to thiourea compounds
Caterina Dinnella, University of Florence

10.30- 11.15
Influences of TAS2R38 haplotypes and PROP phenotypes on intensity responses to oral stimuli
Caterina Dinnella, University of Florence

11.30-12.15
How to assess phenotype markers of oral acuity: PROP Taster status and fungiform papillae density
Caterina Dinnella and Lapo Pierguidi, University of Florence

12.15-12.30
Discussion
 

Thursday 9th July

9.30-10.45
Electrophysiological recordings from the human tongue as a direct and objective evaluation of responsiveness to taste stimuli
Iole Tomassini Barbarossa and  Melania Melis, University of Cagliari

11.00 -12.15
Individual variation in texture perception
Caterina Dinnella

12.15-12.30
Discussion

 

 

Indietro
Giudice impegnato nell'analisi sensoriale della carne di pollo
Elaborazione grafica ed ingrandimento della punta della lingua in un soggetto coinvolto del progetto Italian Taste (2015-2017). Il numero delle papille fungiformi è stato considerato per valutare la sensibilità soggettiva nella percezione sensoriale